Zoeken

Aantal haat-tweets over Marokkanen in Nederland groeit sterk

24 mei 2014 - 14:24 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds de uitspraken van Geert Wilders over minder Marokkanen in Nederland, is het aantal negatieve tweets over Marokkanen sterk toegenomen. Dat zegt Meldpunt Discriminatie Internet.

Meldpunt Discriminatie Internet noteerde vóór 19 maart dagelijks gemiddeld 22 negatieve tweets over Marokkanen in Nederland. Maar sinds die datum is dat gemiddelde gestegen naar 978 tweets.

Zo heeft het meldpunt van 19 maart tot 19 mei bijna 60.000 haatberichten tegen Marokkanen op Twitter genoteerd. Van 1 januari tot 19 maart telde het meldpunt 1717 van dergelijke berichten. Het record aantal discriminerende tweets over Marokkanen werd op 22 maart geteld, met 4498 berichten.

Het gaat in de meeste gevallen om scheldwoorden als ’rifapen’, ’zandnegers’ en ’kut Marokkanen’.

Uit een exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos blijkt echter dat de populariteit van de PVV sterk afneemt. De extreemrechtse partij is de grote verliezer van de Europese verkiezingen van donderdag. De partij van Geert Wilders daalt naar 12,2 procent en houdt drie van de vier zetels over. De echte resultaten worden zondagavond bekend gemaakt, als de hele Europese Unie heeft gestemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team