Zoeken

Nederlandse koningin kiest Marokkaanse ontwerper voor Prinsjesdag

25 september 2022 - 18:00 - Wereld

©

Zoals elk jaar op Prinsjesdag, droegen de leden van het Nederlandse koningshuis en de gasten ook dit jaar bijzondere outfits. Koningin Máxima droeg een design van de aanstormende Marokkaans-Nederlandse ontwerper Mohamed Benchellal.

Op Prinsjesdag zijn de outfits niet alleen mooi, maar vaak ook een manier om een politiek-statement te maken. Zo kan de keuze voor een bepaalde ontwerper bijvoorbeeld een betekenis hebben. Koningin Máxima opteerde voor een design van Mohamed Benchellal, een Amsterdamse couturier van Marokkaanse afkomst.

Lees ook: Lalla Salma op inhuldiging Koning Willem-Alexander

Mohamed Benchellal werkt alleen met gerecycleerde materialen zoals deadstock-stoffen of materialen die op voorraad zijn. "Deadstock en gerecycled materiaal verwerken kan een uitdaging zijn. Ik heb geleerd zo gunstig mogelijk te knippen", zegt hij aan Vogue. Internationale persoonlijkheden als Billy Porter, Priyanka Chopra, Natalia Vodianova, Sharon Stone, Iris Apfel en Alicia Keys werden reeds gespot met zijn bijzondere ontwerpen.

Lees ook: Hind Laroussi zingt in Dubai voor voor Koning Willem-Alexander

Koningin Máxima verscheen afgelopen week in een grijsblauwe jurk met wikkelsjaal, die tot aan haar enkels komt. Een goed voorbeeld van de ontwerpen van Benchellal. Zijn kledingstukken zijn zeer gestructureerd maar tegelijkertijd ook vloeibaar. De designs omlijnen het lichaam niet, maar hij speelt eerder met proporties en volume. Een terugkerend thema in zijn werk is het respect voor de kracht en schoonheid van de vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team