Zoeken

Beelden Moulay Rachid op begrafenis Koningin Elizabeth II (video)

21 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

Prins Moulay Rachid vertegenwoordigde op maandag zijn broer, Koning Mohammed VI, op de begrafenis van de Britse Koningin Elizabeth II in Westminster Abbey in Londen.

Na de herdenkingsdienst in Saint George’s Chapel nam prins Moulay Rachid samen met de andere aanwezige hoogwaardigheidsbekleders deel aan een receptie van het Britse ministerie van Buitenlandse zaken.

Lees ook: Prins Moulay Rachid in Londen voor begrafenis Elizabeth II

Prins Moulay Rachid was op zondag 18 september in Londen aangekomen om de begrafenis van Koningin Elizabeth II bij te wonen. Bij zijn aankomst om de luchthaven Londen Stansted werd hij verwelkomd door een speciale gezant van koning Charles III, de ambassadeur van Marokko en de consul-generaal van het koninkrijk in Londen.

Lees ook: Elizabeth II: Mohammed VI brengt hulde aan "grote vriendin" van Marokko

Koning Mohammed VI verklaarde na de bekendmaking van het overlijden van Elizabeth II, dat Marokko een "grote en bijzondere vriendin heeft verloren die diep werd gerespecteerd". Volgens de monarch hechte de Britse Koningin "bijzonder veel waarde aan het aanhalen van de reeds lang bestaande vriendschap tussen onze twee oude monarchieën".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team