Zoeken

Nederland eist 40.000 euro van filmfestival Nador

10 oktober 2018 - 12:40 - Marokko

©

De ambassade van Nederland in Rabat eist ruim 40.000 euro van de organisators van het Internationaal Film- en Collectief geheugen festival FICMEC in Nador.

Nederland was oorspronkelijk eregast op het festival. Vanwege de gespannen betrekkingen tussen Marokko en Nederland hebben de organisators van het festival echter besloten om een andere eregast te kiezen.

Abdesslam Boutayeb, directeur van het festival, vertelde aan Marokkaanse media dat de recente verklaringen van de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Stef Blok "een inmenging is in het Riffijnse dossier en een belediging voor de integriteit en onafhankelijkheid van de Marokkaanse justitie".

Boutayeb stelt dat hij "een deel van zijn huis moet verkopen", om de ambassade terug te betalen, gezien het geld reeds werd gebruikt voor de betaling van de reis- en verblijfskosten van de Nederlandse delegatie. Voor de organisator werd het contract gerespecteerd.

De Nederlandse ambassade in Marokko is het daar niet mee eens. Omdat Nederland geen eregast meer is zijn de subsidievoorwaarden veranderd. Het Europees land vraag dus aan de organisators van het FICMEC om alle verrichte betalingen terug te betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team