Zoeken

Nederland: tientallen Marokkaanse meisje opgelicht met huwelijksbelofte (video)

7 maart 2019 - 10:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man wordt in Nederland actief gezocht voor de oplichting van tientallen jonge Marokkaanse vrouwen.

De dertiger ging steeds op dezelfde wijze te werk. Hij bezocht de families van de slachtoffers om hen ten huwelijk te vragen. Wanneer hij hun vertrouwen had gewonnen vroeg hij hen om geld. Het geld zou hij gebruiken om het trouwfeest te organiseren of nog om zaken te doen. Eenmaal het geld op zak verdween hij.

Volgens HLN lichtte de man uit Gelderland jarenlang families en jonge vrouwen op die manier op en ging lopen met tienduizenden euro’s.

De verdachte gebruikte "verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin, Fouad, Marouane, Brahim, Bouka, Chakir, Taoufik en Said. De man is waarschijnlijk al jaren actief met zijn huwelijkszwendel.", schrijft het blad.

In 2016 kwam de man al in beeld bij de Nederlandse politie. Hij werd als getuige in een andere zaak gehoord. De politie vermoedde toen al dat hij een oplichter was. Erger nog. Het Parool stelt dat het hoogstwaarschijnlijk om de vader van de zogenoemde Sloterplasbaby gaat. De baby werd in 2016 dood aangetroffen in een sporttas in Amsterdam.

Meerdere jonge vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man maar de politie denkt dat er nog veel meer slachtoffers zijn die zich uit schaamte niet willen melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team