Zoeken

Marokkaanse is finaliste Mrs Netherlands Universe 2019 (foto’s)

27 april 2019 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tissem Bendiab is één van de finalisten voor de Mrs Netherlands Universe 2019. De jonge vrouw is de enige finaliste van Marokkaanse afkomst.

De schoonheidswedstrijd is gericht op vrouwen boven 24 jaar, getrouwd of niet en met of zonder kinderen. "Er wordt niet gekeken of je vol of slank bent en welke lengte je hebt. Ze letten meer op inzet en uitstraling", zegt Tissem

Tissem Bendiab (31) wil als finaliste huiselijk geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen. De competitie is namelijk verbonden aan het goede doel "Stop domestic violence against women".

"Ik werk al tien jaar in de hulpverlening. Door mijn werk met jongeren kreeg ik te maken met loverboys en eerwraak. Vrouwen zijn een kwetsbare doelgroep. Ik heb kleding ingezameld en dat naar een vrouwenopvang in Utrecht gebracht. Die vrouwen zijn gevlucht en hebben soms alleen de kleren die ze aan hadden. Ik kreeg dankbare reacties. Dat wil ik vaker gaan doen.", vertelt de jonge vrouw.

De finale staat op 2 juni in Den Haag gepland. De winnares van de schoonheidswedstrijd zal Nederland op de internationale Mrs Universe verkiezing vertegenwoordigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team