Zoeken

Nederland: huis oud Marokkaans koppel met explosief aangevallen

5 november 2019 - 18:20 - Wereld

©

Het huis van een Marokkaans echtpaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Nederlandse Driebergen met een explosief aangevallen.

Volgens plaatselijke media bleef het koppel ongedeerd. Het huurhuis liep daarentegen veel schade op. De bewoners werden op een veilige plek ondergebracht.

Burgemeester Naafs van Driebergen-Rijsenburg bericht dat het om een "moedwillige daad" ging en dat de "impact op de bewoners groot is". Het huis blijft zeker vier weken dicht.

"Als zoiets gebeurt geeft dat een onveilig gevoel, ook voor de omgeving. Ik heb besloten om het pand nu via een noodbevel te sluiten om zo de openbare orde en veiligheid te garanderen.", aldus Naafs.

Het koppel wordt door de buren als "hele lieve mensen" beschreven die "geen vlieg kwaad doen". Een van hun zonen zou daarentegen betrokken zijn bij de georganiseerde misdaad. Hij wordt onder meer van een plofkraak nabij Breda waarbij op agenten werd geschoten verdacht. Een andere zoon zou bekend staan in het drugsmilieu. De informatie wordt niet door de autoriteiten bevestigd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team