Zoeken

Nasim’s broer is één van de meer dan 200 verkeersdoden in België

25 december 2020 - 16:20 - Wereld

©

Een heel jaar lang hield VRT NWS alle dodelijke verkeersongevallen bij. Ze kwamen tot de vaststelling dat er ook in een jaar waarin mensen massaal thuis werkten, toch nog meer dan 200 verkeersdoden waren in Vlaanderen en Brussel. Eén van hen is Nasim’s tweelingbroer Hicham. De 24-jarige jongeman verongelukte eind augustus, samen met een vriend.

Hoewel er over het algemeen minder ongelukken waren dit jaar, is één van de opvallende vaststellingen uit de telling van de VRT, dat er bij de verkeersongevallen in bijna 4 op de 10 gevallen geen tegenpartij is betrokken. Het gaat dan om bestuurders die uit de bocht vlogen, tegen een boom of huis botsten, of een gracht inreden, zonder dat daar iemand anders verantwoordelijk voor was. Dat was ook het geval voor het ongeluk waarbij Hicham overleed. Hij stapte die nacht in de auto van een vriend, om wat te gaan rijden.

Aan VRT vertelt Nassim dat de auto rond halfdrie die nacht uit de bocht ging na een lang recht stuk. De auto ging overkop, Hicham en een vriend droegen geen gordel en werden uit het voertuig geslingerd. Ze overleden ter plaatse. Een derde vriend raakte zwaargewond terwijl de bestuurder er het beste van af kwam. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht door het gerecht. De bestuurder zou geen geldig rijbewijs hebben gehad, en in de auto is lachgas gevonden.

"Maar de jongen die aan het stuur zat, zou niet onder invloed geweest zijn van verdovende middelen", zegt Nasim. "We moeten wachten tot het onderzoek klaar is, niemand weet goed hoe het ongeval kon gebeuren. Misschien was hij afgeleid. Ik vind het absurd dat zoiets is kunnen gebeuren. Maar het is wel gebeurd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team