Zoeken

Nasser Bourita beschuldigd van schenden Algerijns luchtruim

5 november 2021 - 10:00 - Marokko

©

Een Spaanse senator beschuldigt minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken ervan eind oktober via het Algerijns luchtruim naar de top van de Afrikaanse Unie en de Europese Unie te zijn gereisd, dit ondanks dat het Algerijns luchtruim sinds 22 september gesloten is voor vliegtuigen uit Marokko.

"De Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken heeft het Algerijnse luchtruim op 25-10-2021 geschonden (...) Hij verstopte zich in een Spaans toestel van de groep Gestair met luchtvaartnavigatie-indicator GES641R, van Rabat naar Kigali, aan boord van een Dassault-valk 2000 XL geregistreerd in Spanje als EC-MMR", schreef de Spaanse senator Carles Mulit Garcia, in een bericht op Twitter. Het hoofd van de Marokkaanse diplomatie heeft volgens hem het Algerijnse luchtruim geschonden.

Lees ook: Algerije sluit luchtruim voor Marokko

Algerije had op 22 september 2021 besloten een stap verder te gaan in zijn besluit om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken. Het buurland had toen zijn luchtruim gesloten voor burger- en legervliegtuigen uit Marokko of met een Marokkaans registratienummer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team