Zoeken

Nasser Bourita heeft gesprek met Pedro Sanchez

20 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft donderdag een gesprek gehad met het Spaanse regeringshoofd Pedro Sanchez, tijdens de EU-Afrika top in Brussel. Het is de eerste keer dat de twee bewindsmannen elkaar ontmoeten sinds het begin van de diplomatieke crisis tussen Spanje en Marokko.

In april vorig jaar ontstond een ernstige diplomatieke crisis tussen de twee buurlanden. Het is de eerste keer sinds het begin van deze crisis dat Pedro Sánchez een lid van de Marokkaanse regering ontmoet.

Lees ook: Ontmoeting Pedro Sanchez en Brahim Ghali kan Marokko ergeren

Vrijdag verklaarde Sanchez dat hij de dag ervoor "een gesprek" had gehad met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, in Brussel. Dat bericht Publimetro.

Lees ook: Pedro Sanchez wil betrekkingen met Marokko herstellen

"We erkenden allebei de noodzaak om vooruitgang te boeken in de strategische relatie tussen Spanje en Marokko", verklaarde Sanchez. De Spaanse premier verwees ook naar de uitspraken van Koning Mohammed VI afgelopen augustus, waarin de monarch de wil uitte om een ​​"ongekende stap" te zetten in de betrekkingen tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team