Zoeken

Nador: agenten voor de rechter na ontsnapping drugsbaron

30 december 2017 - 21:00 - Marokko

©

Drie gendarmes zullen volgende week voor de rechter in Nador verschijnen omdat ze een drugsbaron hielpen ontsnappen.

Volgens Assabah was de verdachte tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zijn arrestatie vond plaats na de inbeslagneming van 40 ton drugs in Bir Jdid. Meerdere internationale arrestatiebevelen waren toen al tegen hem uitgevaardigd voor andere zaken.

Na zijn veroordeling werd de drugsbaron in de Toulal gevangenis in Meknes opgesloten. Hij moest naar Nador worden overgebracht om terecht te staan in twee andere drugszaken met betrekking tot de smokkel van 25 ton drugs. Twee gendarmes moesten hem vergezellen.

De drugsbaron vertelde hen onderweg dat hij graag zijn vrouw en kinderen in Oued Amlil bij Driouch wilde zien. De agenten kregen naar eigen zeggen medelijden en maakten een omweg. Ze maakten zelfs zijn boeien los en gaven hem een telefoon om zijn vrouw te waarschuwen.

Eenmaal aangekomen lieten de agenten hem met zijn vrouw alleen en wachtten in de auto. Toen ze hem na anderhalf uur gingen roepen hoorden ze van zijn vrouw dat hij was gevlucht. Hij is sindsdien onvindbaar en zou zelfs Marokko hebben verlaten.

De twee agenten worden van ernstige professionele fout beschuldigd. Hun baas, een comandant staat eveneens terecht omdat toestemming gaf voor de transfer van een "gevaarlijke gevangene" in een gewone auto en met slechts twee gendarmes om hem te vergezellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team