Zoeken

Nacer Chadli wil interlandcarrière beëindigen

21 januari 2023 - 09:00 - Sport

©

Nacer Chadli, de Belgische international van Marokkaanse afkomst, overweegt dit jaar een einde te maken aan zijn internationale carrière. Hij kwam in 2021 op het EK voor het laatst in actie voor de Rode Duivels.

Chadli maakte dit bekend in een interview met Eleven Sports. "Neen, ik heb nog niet gezegd dat ik stop als international. Het kan zijn dat ik dat dit jaar doe. Dat is heel waarschijnlijk, maar het is nog niet het geval", zegt hij.

Lees ook: Rode Duivel Nacer Chadli is getrouwd en heeft twee dochters

De 33-jarige middenvelder, die door de Turkse club Basaksehir tot juni wordt uitgeleend aan Westerlo, werd noch voor de Nations League, noch voor het WK opgeroepen. Zijn laatste wedstrijd met het Belgisch elftal was op 7 juli 2021.

Lees ook: Nacer Chadli investeert een miljoen euro in zijn oude club

"Het is een natuurlijke keuze. Ik ben al meer dan een jaar niet meer geselecteerd en ik heb het laatste grote toernooi gemist. Het volgende is binnen twee jaar. Ik ben 33 jaar dus dan ga je natuurlijk wel rekenen. Het is waar dat sommige spelers tot hun 35e of 36e in de nationale ploeg blijven, maar ik denk niet dat dat bij mij het geval zal zijn", aldus Chadli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team