Zoeken

Mysterie Marokkaanse stad die werd verzwolgen door Atlantische Oceaan ontraadseld

28 september 2020 - 21:43 - Marokko

©

De Marokkaanse Vereniging voor Onderzoek en Behoud van Historisch Onderwatererfgoed heeft een nieuwe ontdekking aangekondigd. Ze staan op het punt om het mysterie van een Marokkaanse stad te onthullen die door de oceaan werd verzwolgen voor de kust van Safi.

Er zijn archeologische overblijfselen daterend uit de 2e eeuw voor Christus in de oceaanbodem gevonden over een afstand van 30 kilometer, tussen Safi en Sidi Bouzid. In een verklaring aan persagentschap MAP, zei de vice-voorzitter van de vereniging, Redouane Bourka, dat de bevindingen ons iets meer kunnen vertellen over de legendarische stad Tighaline en zijn inwoners.

Bourka vertelt dat de regio van Safi bezaaid is met onbekende plaatsen en ongerepte archeologische vindplaatsen. Verder wetenschappelijk onderzoek is noodzakelijk om meer inzicht te krijgen in de mysteries van Tighaline, waarvan de oorsprong teruggaat tot de bronstijd.

De vereniging heeft verschillende archeologische vondsten op haar naam staan. Hiertoe behoort onder meer de ontdekking van het wrak van een militair schip voor de kust van Safi, de kanonnen van La Scala en de ontdekking van de plaats waar het schip "Nicolas Paquet" was gezonken bij Cap Spartel in de regio van Tanger.

In de verbeelding van de inwoners van Safi was de stad Tighaline de bakermat van een zeemeermin. Haar kinderen, ook bovennatuurlijke wezens, kwamen de koran reciteren in de grot van Studieux. Een legendarische plek die in veel opzichten lijkt op de grot van Hercules in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team