Zoeken

Tanger beter bereikbaar door stedelijke upgrade

7 oktober 2020 - 19:30 - Marokko

©

In Tanger zijn vandaag nieuwe wegen en rotondes in gebruik genomen. Het is onderdeel van de stedelijke upgrade van de metropool Tanger en het moet ervoor zorgen dat de stad beter bereikbaar is en het makkelijker wordt om binnen de stad te kunnen reizen.

Het regiobestuur van Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft een nieuwe weg aangelegd van 1,5 kilometer die twee belangrijke verkeersaders in de stad met elkaar verbindt en de doorstroming van het verkeer verbetert, meldt L’Economiste.

Dankzij de aanleg van nieuwe wegen is het voor de inwoners makkelijker om de rotondes van de RN1 en de rotonde bij het Hassani-complex te bereiken, een van de belangrijkste wijken in de stad. Ook is het nu gemakkelijker om het nieuwe busstation en de wijk Mesnana te bereiken. Hierdoor behoort de verkeerschaos tijdens voetbalwedstrijden tot de verleden tijd, meldt het regiobestuur.

De aanleg van deze weg is de laatste schakel in een reek infrastructuurvernieuwingen die moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer in de stad. Eerder zijn er al acht verkeerstunnels gebouwd, waarvan de meest recent aangelegde tunnel in de wijk Gzenaya een paar maanden geleden in gebruik is genomen. Volgens L’Economiste heeft het plan in totaal 55 miljoen dirham gekost en heeft het geleid tot een betere verbinding met het nieuwe economische hart van Tanger, bestaande uit de industriële zone van Gzenaya en het havengebied Tanger Free Zone.

Waar het voorheen een uur duurde om van de snelweg in het centrum van Tanger te geraken is de reistijd nu terug gebracht tot twintig minuten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team