Zoeken

Mustapha Hadji legt nederlaag Marokko op Afrika Cup uit

17 juli 2019 - 12:40 - Sport

©

Mustapha Hadji, voormalige Marokkaanse international en actuele assistent van bondscoach Hervé Renard, heeft op Radio Mars over de vroege uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup 2019 gesproken.

Volgens Hadji werden er meerdere fouten gemaakt. De Atlas Leeuwen speelden teveel opeenvolgende wedstrijden. "De spelers hebben teveel wedstrijden gespeeld. Tegen Zuid-Afrika hadden we 90 procent van het team moeten laten rusten. We hebben waarschijnlijk een fout gemaakt op fysiek niveau. Het is zelfs zeker, we hebben een grote fout gemaakt.", aldus Hadji.

De voormalige Atlas Leeuw is ook niet altijd akkoord met de keuzes van Hervé Renard, zoals het feit dat hij bijna geen spelers uit het Marokkaans kampioenschap heeft opgeroepen. "Ik weet dat vier clubs op Afrikaans niveau uitstekend presteren, met grote spelers (...) het zou logisch zijn om spelers van de Botola op te roepen, niet twee of drie spelers maar een groep spelers die het niveau hebben."

Hadji maakte van de gelegenheid gebruik om de berichten over zijn salaris te ontkennen. Zo zou hij volgens de media 300.000 dirham per maand verdienen. "Niet waar, ik zweer het, moest ik 300.000 dirham verdienen dan zou ik hier nu niet zijn. Als ik geld wilde zou ik naar Qatar zijn vertrokken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team