Zoeken

Motortaxi’s: nieuwe trend zorgt voor ophef in Marokko

3 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

In Marokkaanse steden als Casablanca en Rabat duiken steeds meer motoren op die passagiers vervoeren via apps zoals InDrive. Deze nieuwe vorm van taxidienst zorgt voor grote onrust onder traditionele taxichauffeurs, die de overheid verantwoordelijk houden voor deze ontwikkeling.

Mustapha Chaoun, woordvoerder van de Organisatie voor Democratisch Transport en Logistiek, uitte zijn ongenoegen over het "vervoer van passagiers op traditionele motoren in Casablanca en elders". Hij benadrukte dat de minister van Binnenlandse Zaken eerder heeft aangegeven dat dit soort vervoer illegaal is. "De overheid moet duidelijk maken welk soort vervoer en welke methoden zij toestaat", aldus Chaoun.

Lees ook: Taxi’s in Tanger in opstand tegen luchthavenbussen

De woorvoerder pleit voor een nieuw model van transport en mobiliteit dat aansluit bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, maar wel binnen de grenzen van de wet. "Het wordt steeds gekker", zei hij. "Elke dag komen deze internationale bedrijven met nieuwe ideeën. Zolang er mobiele telefoons zijn, kan alles gebeuren, terwijl de overheid zwijgt."

Lees ook: Marokko in oorlog met illegale taxi’s

Chaoun wacht met spanning op de studie die de minister heeft aangekondigd, waarin een nieuw model voor transport en mobiliteit moet worden gepresenteerd. Dit model moet volgens hem breken met oude gewoontes en de transportinfrastructuur moderniseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team