Zoeken

Mooi initiatief van moslims in Frankrijk

5 april 2020 - 18:40 - Wereld

©

De moslimvereniging van Mantes-la-Ville in Frankrijk heeft besloten om mensen die het financieel moeilijk hebben te helpen tijdens de coronavirus pandemie door voor voedsel te zorgen.

"We werken nauw samen met andere verenigingen en mogen rekenen op een dertigtal van onze leden om de verdeling van de maaltijden te verzekeren. Sinds het begin van de lockdown is het aantal gezinnen die we helpen van 80 naar 230 gestegen. Zonder de bezoeken van onze leden zouden sommigen niets te eten hebben.", zegt Aziz El Jaouhari, voorzitter van de vereniging, aan Le Parisien.

De vereniging deelt voedselpakketten uit in een vijftiental gemeentes in de regio van Mantes-la-Villes. Sinds het begin van het initiatief werd al ruim één ton voedsel uitgedeeld, waarvan 320 kilo verse producten.

"Gelukkig zijn ze er. Elke zaterdag krijgen mijn vrouw, drie kinderen en ikzelf, een voedselpakket", zegt een vader uit Rosny-sur-Seine. "Sinds het begin van de crisis zitten we zonder inkomen. Ik werkte zwart op bouwwerven en heb uiteraard geen recht op een werkloosheidsuitkering."

Christelle, een andere begunstigde, zegt dat het de enige vereniging is die nog open is. De vrouw en haar man vonden de organisatie via internet. Sinds maart heeft het koppel het heel moeilijk. Het restaurant waar de man werkte werd gesloten. Zolang de lockdown geldt, zal hij geen salaris ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team