Zoeken

Moslims Canada willen Ramadan anders beleven

13 april 2020 - 16:40 - Wereld

©

Moslims in het Canadese Calgary hebben besloten om de Ramadan anders te beleven tijdens de internationale gezondheidscrisis.

Tijdens het vasten willen Canadese moslims de nadruk leggen op geven en delen. Hoewel de pandemie waarschijnlijk een piek zal bereiken tijdens de maand Ramadan, is de moslimgemeenschap vastbesloten om de heilige maand opgesloten in hun huizen, maar op een intense wijze te beleven.

"Ik wil geloven dat deze ramadan een geweldige ramadan zal zijn, ondanks het virus en zijn verwoestende gevolgen, ondanks de noodzakelijke opsluiting die ons van elkaar weghoudt. We zullen niet samenkomen in onze moskeeën om samen te bidden, we zullen niet deelnemen aan geweldige en aanlokkelijke iftars, maar we zullen met elkaar verbonden zijn met het hart en in onze gedachten.", verklaarde sjeik Fayaz Tilly, hoofdimam van het Akram Jomaa Islamitisch Centrum.

"We zullen voor elkaar bidden, maar ook voor allen die aan het front staan tijdens de moeilijke en gevaarlijke strijd tegen het virus, om levens te redden, of ze nu dokters, verplegers, zorgwerkers of nog in supermarkten werken. Het zal ook de kans zijn om zichzelf beter te leren kennen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team