Zoeken

Sociaal overleg: Koning Mohammed VI overlegt met vakbonden

2 maart 2011 - 08:38 - Marokko

©

Koninklijke adviseur, Mohamed Mouâtassim, ontmoette de leiders van de vijf vakbonden op verzoek van Koning Mohammed VI, meldde de krant Al Ittihad Al Ichtiraki dinsdag.

De koninklijke gezant verklaarde aan de vijf leiders, zijnde Al Noubir Amaoui, Abderrahmane Azzouzi, Miloudi Moukharik, Hamid Chabat en Mohamed Yatim, dat koning Mohammed VI de sociale en economische situatie van kortbij volgt en dat Marokko kortelings een reeks economische, sociale en politieke hervormingen gaat voorstellen.

Al Ittihad Al Ichtiraki meldt dat Al Amaoui en Azzouzi beweert hebben aan de koninklijke adviseur dat een verstikkende sociale crisis zich aankondigt, gezien de schrijnende kloof tussen sociale klassen, de dalende koopkracht van de middenklasse en de armoede die het land teistert.

Het koninklijk paleis heeft ingegrepen bij de vakbonden, omwille van de impasse in het sociale overleg tussen overheid en vakbonden, en de veranderende sociale eisen van een groot deel van de bevolking, waarvan de meerderheid niet omkaderd is door vakbonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team