Zoeken

Mohammed VI: "Marokko niet immuun voor terrorisme"

22 augustus 2015 - 19:15 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft donderdag een toespraak gehouden ter gelegenheid van de 62e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk. De koning verklaarde onder meer dat Marokko niet immuun is voor terroristische aanslagen.

"Marokko, net als alle landen in de regio en zelfs in de wereld, is niet immuun voor deze bedreigingen", aldus de Koning die benadrukt dat de integriteit en veiligheid een prioriteit zijn voor de overheid.

De monarch hekelt "de snelle opkomst van extremisme in de naam van religie en de vermenigvuldiging van terroristische bendes in de Arabische en Noord-Afrikaanse regio in het bijzonder en de wereld in het algemeen".

"Omdat wij weten dat het terrorisme noch religie noch land heeft, heeft Marokko zich aangesloten bij de internationale inspanningen om deze wereldwijde plaag te bestrijden. Het koninkrijk spant zich in om alle factoren die tot extremisme en terrorisme leiden uit te roeien."

Om de terroristische dreiging aan te pakken heeft Marokko tevens besloten een visum op te leggen aan onderdanen van sommige Arabische landen zoals Syrië en Libië, "waar de proliferatie van wapens en terroristische groeperingen" uiterst zorgwekkend is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team