Zoeken

Mohammed VI en Felipe VI willen samen WK-2026 organiseren

9 maart 2017 - 12:00 - Sport

©

Koning Mohammed VI zou aan Felipe VI van Spanje hebben voorgesteld om zich samen kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK-2026.

Volgens het Spaans sportblad AS zou Mohammed VI dat persoonlijk aan de Spaanse Koning hebben voorgesteld. Portugal zou eveneens aan de organisatie kunnen deelnemen.

Er werden nog geen details van het project vrijgegeven. De informatie zelf werd ook nog niet officieel bevestigd. Het blijft echter wel een optie voor de Wereldvoetbalbond FIFA die voor de organisatie van het WK-2026 een Afrikaans of Amerikaans land wenst.

De Verenigde Staten zouden eveneens een gezamenlijke kandidatuur met Mexico en Canada willen voorstellen. Dat blijkt echter niet meer mogelijk vanwege het nieuw buitenlands beleid van Trump.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino verklaarde vorig jaar tijdens een bezoek aan Marokko dat het land in staat was om een WK te organiseren. Het Marokkaanse ministerie van Sport en Jeugd had toen laten horen dat Marokko zich mogelijk kandidaat zou stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team