Zoeken

Mohamed Hamony, symbool van Marokko’s ambities op het WK U17

23 november 2023 - 19:00 - Sport

©

Mohamed Hamony is een van de uitblinkers op het Wereldkampioenschap voetbal onder 17 in Indonesië. De Marokkaanse aanvaller wordt geïnspireerd door de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar in 2022 en streeft ernaar de Marokkanen "nog trotser" te maken.

Afgelopen dinsdag wonnen de jonge Atlas Leeuwen hun achtste finale tegen Iran (1-1, na strafschoppen 4-1) en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinales. Hamony en zijn teamgenoten hebben de ambitie om zo ver mogelijk te komen in het toernooi, vergelijkbaar met de prestaties van hun oudere collega’s die de halve finale bereikten van het WK-2022 in Qatar.

Lees ook: WK-U17: Marokko verslaat Iran in spannende penaltyreeks

"De druk is enorm, we moeten ons best doen om de supporters en de Marokkaanse voetbalfamilie trots te maken. Het is een eer, maar ook een grote verantwoordelijkheid", zei hij in een interview met Fifa.com. "Ze hebben ons de weg gewezen. Nu is het aan ons om hen te overtreffen en geschiedenis te schrijven", voegde hij toe.

Lees ook: WK-U17: Marokko triomfeert en kwalificeert zich

Hamony, die de man van de wedstrijd was in Marokko’s eerste duel tegen Panama, verrast zijn trainer bij de jeugdopleiding van Havre AC, François Rodrigues, niet. Rodrigues beschrijft hem als een zeer getalenteerde en intelligente speler die al op jonge leeftijd opviel. Hoewel Hamony nog niet voor het reserveteam van zijn club heeft gespeeld, hoopt hij dat dit snel zal gebeuren en streeft ernaar de beste speler van het toernooi te worden.

Bladna.nl