Zoeken

100 jaar oude Maestro Moha Oulhoussein riskeert gevangenisstraf

28 januari 2015 - 22:13 - Cultuur

©

Een icoon van de Amazigh muziek riskeert in de gevangenis te belanden vanwege een ongedekte cheque van 67.000 dirham. De 100-jarige Maestro Moha Oulhoussein heeft overal in de wereld bewondering afgedwongen met de Ahidous dans.

Moha Oulhoussein Achiban had in 2013 met de cheque de ziekenhuiskosten van zijn zoon in Rabat betaald. De jongeman had toen een operatie ondergaan in het Sheikh Zayed ziekenhuis. Dat meld Panorapost. Het ministerie van Cultuur had toen beloofd om alle ziekenhuiskosten te betalen.

Vorige week kreeg de Maestro echter het bezoek van de gerechtelijke politie. De agenten vroegen hem om de ziekenhuisrekening te betalen. Doet hij dat niet dan riskeert hij de komende vijf jaar in de gevangenis door te brengen.

De minister van Cultuur vertelde aan Panorapost dat Moha Oulhoussein een gratificatie had gekregen om hem te helpen en dat jaarlijks 2 miljoen dirham werd gestort in een ziekenfonds voor kunstenaars.

Toch hangt er een celstraf boven het hoofd van de Maestro, omdat de cheque nog steeds niet gedekt is. Gaat het ministerie ingrijpen?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team