Zoeken

Modelabel Badgley Mischka haalde inspiratie uit Marokko voor kledingcollectie (video)

16 september 2022 - 23:00 - Cultuur

©

Het Amerikaanse modelabel Badgley Mischka presenteerde haar lente-zomercollectie 2023, tijdens de New York Fashion Week in Manhattan. Het idee voor de collectie is ontstaan tijdens een reis naar Marokko.

De nieuwe collectie van Badgley Mischka bestaat uit avondkleding in dezelfde felle kleuren die te zien zijn op kruidenmarkten in Marokko, meldt Reuters. De inspiratie voor de collectie ontstond tijdens een recente reis naar het koninkrijk. "We hebben daar aan het begin van de zomer wat tijd doorgebracht en kwamen uit bij een aantal showrooms met prachtige stofstalen die ons hebben geholpen bij de collectie," aldus co-stylist James Mischka.

Lees ook: Nicolas Cage nieuw gezicht Casablanca-campagne

"We doen vaak neutralen, maar voor ons komt avondkleding pas tot leven als het kleurrijk is," zegt medeontwerper Mark Badgley. "We zien dat de prachtige vrouw in haar mandarijnen jurk blijft hangen bij onze vrienden, mensen, pers of wie dan ook."

Lees ook: Demi Moore laat badpakkencollectie in Marokko fabriceren

Het ontwerpduo keek na de coronapandemie uit naar een echte modedefilé. "Het is echt spannend om terug te zijn, weet je, met echte modeshows, in het echte leven. Je weet wel, live uitwisselen met mensen in plaats van enkel interactie via Zooms en Facetimes. Dit is zoveel beter," zegt James Mischka enthousiast.

Bladna.nl