Zoeken

Dit zijn de populairste merken mineraalwater in Marokko

1 januari 2022 - 15:40 - Marokko

©

Er zijn een tiental merken mineraalwater op de Marokkaanse markt. De bekendste daarvan zijn Sidi Ali, Ain Saïss en Sidi Harazem.

In een studie naar de merkbekendheid van mineraalwater in Marokko heeft Sungeria de populairste merken op de consumentenmarkt in kaart gebracht.

Lees ook: Bier en wijn meest populaire alcoholische dranken bij Marokkanen

Uit deze rangschikking blijkt dat het merk Sidi Ali op de eerste plaats staat met 51% marktaandeel, terwijl Aïn Saiss en Sidi Harazem op de tweede en derde plaats staan met respectievelijk 15% en 11%.

Volgens het onderzoek wordt de markt gedomineerd door twee hoofdrolspelers. Het gaat om Eaux Minérales d’Oulmès (Sidi Ali en Bahia) en Sotherma (Aïn Saiss en Sidi Harazem). Ze hebben het grootste marktaandeel en zijn tevens de oudste merken op de Marokkaanse markt. Ze concurreren slechts met twee buitenlandse merken, Ciel en Aquafina. Twee van deze tien merken zijn tafelwaters, namelijk Bahia en Ciel.

Lees ook: Meest verkochte koekjesmerken in Marokko

Wat het profiel van de consumenten en hun regio betreft, geeft Sunergia in haar studie aan dat Sidi Ali in trek is bij mannen van 18-24 jaar en 45-54 jaar, bij sociaal-professionele categorieën en bij inwoners van de regio Beni Mellal-Khenifra. Ain Saïss is ook populair bij vrouwen, 25-34-jarigen en jongeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team