Zoeken

Mhamed Fakhir wilde Afellay niet in Marokkaans elftal

1 april 2013 - 14:41 - Sport

©

Voormalige bondscoach Mhamed Fakhir zou hebben geweigerd Ibrahim Afellay in het Marokkaans elftal op te nemen. Dat schrijft het tijdschrift Al Aan.

De Nederlandse international was indertijd door de Marokkaanse voetbalbond benaderd. Afellay zou toen zijn ingegaan op de uitnodiging van Marokko na de tussenkomst van de ambassade van Marokko in Nederland.

Mhamed Fakhir, toen bondscoach bij de Atlas Leeuwen, sprak toen zijn veto uit omdat Afellay volgens hem een te laag niveau had voor de selectie.

De middenvelder van Schalke 04 koos daarom zijn interlandcarrière in Nederland voort te zetten, aldus Al Aan.

Verklaring van Ibrahim Afellay toen hij voor Oranje koos:

"Na één en ander zorgvuldig te hebben overwogen, heb ik besloten mijn interlandcarrière in Nederland te continueren. Ik wil hierbij benadrukken dat deze beslissing een hele moeilijke is geweest. Enerzijds heeft gevoel een rol gespeeld, anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier mijn voetbalopleiding genoten.

Uitkomen voor Oranje of het Marokkaanse elftal is voor mij een eer. Echter het spelen voor het Nederlands elftal komt mijn ontwikkeling als speler van PSV ten goede, daar onder andere de Nederlandse competitie stilligt ten tijde van interlands van Oranje.

Tot slot wil ik mijn diepste respect richting Marokko betuigen. Het verzoek aan mij om uit te komen voor het Marokkaanse nationale elftal heeft me gestreeld. Desalniettemin acht ik de keuze om in de toekomst voor het Nederlands elftal te spelen de juiste. Ik hoop dan ook op een plezierige en succesvolle tijd bij Oranje."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team