Zoeken

Meryame Kitir scheert hoofd kaal om vriendin met kanker te steunen

26 maart 2023 - 19:30 - Wereld

©

Een opvallende foto van de Belgische politica Meryame Kitir met een kaalgeschoren hoofd gaat viraal op sociale media. Kitir schoor haar hoofd kaal uit solidariteit met haar vriendin die borstkanker heeft.

Federaal parlementslid Meryame Kitir deelde vrijdagavond de foto op sociale media. Ze staat naast haar vriendin met een kap over haar hoofd en de dochter van haar vriendin. Kitir legt uit dat haar vriendin in februari de diagnose borstkanker kreeg nadat ze een knobbel had gevoeld. Nu ondergaat ze chemotherapie en dat heeft ook fysieke gevolgen.

Lees ook: Meryame Kitir zelf aan de slag met tondeuse na kritiek (video)

Kitir wilde haar vriendin steunen in deze moeilijke tijd. De twee vrouwen besloten daarom elkaars haar af te scheren. "Zij heeft mijn haar geschoren en ik dat van haar. Voor mij een kleine moeite maar voor haar hopelijk een grote steun. We hebben geprobeerd om er het beste van te maken, maar op het einde was dat wel een emotioneel moment. Zeker omdat ze zelf kapster is. Het is ongelofelijk hoe positief en strijdvaardig zij hiermee omgaat. Ik doe hierbij een oproep aan alle vrouwen om toch om de zes weken je borsten te controleren. We hebben die gewoonte niet, ondanks alle campagnes. Er bestaan zelfs apps om je daaraan te herinneren", aldus Kitir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team