Zoeken

Melilla verloor 200.000 miljoen euro sinds sluiting douane bij grens Marokko

13 oktober 2018 - 16:00 - Economie

©

Melilla blijft lijden onder het besluit van Marokko om de commerciële grenzen met de enclave definitief te sluiten. De bezette stad zou in twee maanden tijd 200.000 miljoen euro hebben verloren.

Al Massae stelt van Spaanse bronnen te hebben vernomen dat de plaatselijke autoriteiten de centrale regering in Madrid onder druk zetten om een akkoord te vinden met Marokko zodat goederen opnieuw via de landgrenzen worden toegelaten.

Spanje en Marokko sloten voor het laats een overeenkomst over de doorgang van goederen ten tijde van de regering van Abass El Fassi. Marokko denkt momenteel niet aan een heropening van het douanekantoor bij de grens en geeft er de voorkeur aan alles via de haven van Bni Nssar te laten transiteren om de havenactiviteit in de regio van Nador een boost te geven.

Vorige maand stond een meeting gepland tussen de directeur van de Marokkaanse douane, Nabyl Lakhdar, en zijn Spaanse ambtgenote María Pilar Jurado Borrego om een oplossing te vinden. De meeste bedrijven in Melilla worden door de sluiting financieel gewurgd. Voor Marokko gaat het echter niet om een politiek besluit en is de sluiting bedoeld om tegen de illegale handel te strijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team