Zoeken

Melilla wil van gestrande Marokkanen af

24 april 2020 - 17:20 - Gemeenschap

©

Ruim 300 Marokkanen zijn in Melilla gestrand na het besluit van Marokko om de grenzen en het luchtruim te sluiten. Allen zitten sinds 13 maart vast in de enclave in het noorden van het koninkrijk.

De lokale regering is op zoek naar een manier om de Marokkaanse onderdanen terug naar Marokko te sturen. De plaatselijke overheidsverantwoordelijke voor Gezondheid heeft een schriftelijk verzoek in die zin ingediend bij de Marokkaanse autoriteiten.

Volgens plaatselijke media werden de gestrande reizigers eerst in een lokaal van het leger opgevangen en vervolgens overgebracht naar een sportzaal in de woonwijk Real.

Buurtbewoners reageerden echter kwaad op de aanwezigheid van de Marokkanen en dwongen de autoriteiten om hen in tenten tussen twee kazernes in Quino Pino op te vangen.

De leefomstandigheden van de vrouwen, kinderen, arbeiders en ambtenaren zijn onaanvaardbaar. Ook wordt geen rekening gehouden met de afstand die moet worden gehouden in de strijd tegen de coronavirus epidemie, noch met de hygiënische normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team