Zoeken

Mekka getroffen door hevige Storm, pelgrims weggeblazen (video)

27 augustus 2023 - 14:00 - Wereld

©

Mekka werd woensdag opgeschrikt door een felle storm. Bedevaartgangers werden verrast door hevige windvlagen met stortregen. In de regio rondom de heilige stad werden de scholen gesloten.

Dinsdagavond trof een bliksemstraal het iconische Fairmont Makkah Clock Royal Tower Hotel, de lucht verlichtend terwijl pelgrims zich naar de Kaaba begaven. Volgens Hussein al-Qahtani, woordvoerder van het Nationaal Meteorologisch Centrum, bereikten de stormwinden snelheden van meer dan 80 km/u. Er werd geen melding gedaan van slachtoffers. Al-Qahtani vergeleek de omstandigheden met het noodweer dat in 2015 leidde tot de instorting van een kraan bij de Grote Moskee, wat resulteerde in meer dan 100 doden en honderden gewonden.

Lees ook: Marokko bij landen die het meest aantal pelgrims naar Mekka sturen

Getuigen beschrijven angstige momenten. "Alles werd plotseling zwart voor mijn ogen," vertelde een lokale bewoner, Abou Mayada, aan de media. Mohammed, een andere getuige, beschreef de storm als "heel beangstigend". Binnen enkele minuten veranderde het weer drastisch met heftige regenval.

Lees ook: Straf voor groep Ben Laden na val bouwkraan in Mekka waarbij ook Marokkaan omkwam

Hoewel er in augustus gewoonlijk veel wind is in de regio, beschouwen de inwoners deze storm als "de ergste" die ze ooit hebben meegemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team