Zoeken

Mawazine 2013 kost 60 miljoen dirham

24 mei 2013 - 12:00 - Cultuur

©

Het Mawazine festival begint vandaag in de Marokkaanse stad Rabat. Het evenement dat 10 dagen duurt, heeft dit jaar 60 miljoen dirham gekost, volgens de organisatoren.

Aziz Daki, artistiek directeur van het festival, oordeelt dat Mawazine bijdraagt aan de culturele en economische ontwikkeling van Rabat, vooral door de vele toeristen dat het aantrekt.

Ook worden artiesten die het festival bijwonen, vaak minder betaald dan elders. Dat zegt Mahmoud Lemseffer, belast met de oriëntaalse programmering van Mawazine.

De financiering van Mawazine is al jaren omstreden in Marokko. De organisators blijven volhouden dat het geld afkomstig is van de commerciële inkomsten en privé-sponsors. Critici gaan dit tegen. Het geld komt onrechtstreeks van de belastingbetaler, via drie gesubsidieerde Marokkaanse televisiezenders, die het festival elk jaar sponsoren.

Whitney Houston is de best betaalde ster van Mawazine ooit. Zij kreeg in 2008, 7,5 miljoen dirham. Daarna volgen Shakira (6,5 miljoen), Stevie Wonder en Sting (5 miljoen elk) en Elton John (3 miljoen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team