Zoeken

Marrakech: geen feestjes op oudejaarsavond

31 december 2021 - 13:00 - Marokko

©

De Politie en de Koninklijke Gendarmerie zijn verantwoordelijk voor de handhaving van de noodtoestand op oudejaarsavond in Marrakech. Oudejaarsfeesten in cafés, hotels en restaurants zijn verboden.

In Marrakech moet de verspreiding van het coronavirus worden ingedamd, vooral rond de jaarwisseling, nadat het aantal besmettingen met omikron is toegenomen. De regering is van plan om de politie en de Koninklijke Gendarmerie te mobiliseren om de noodtoestand te handhaven. Op oudejaarsavond zijn alle festiviteiten in openbare gelegenheden, hotels en restaurants verboden en geldt er een avondklok van middernacht tot 6 uur ’s morgens.

Lees ook: Marokko verbiedt nieuwjaarsviering en stelt avondklok in

De politie en de Koninklijke Gendarmerie houden sinds het begin van de week toezicht op mensen die ’s nachts de stad in- of uitgaan. Ze controleren de hoofdwegen en houden cafés in de gaten, nachtclubs, enkele boerderijen aan de rand van de stad en flats en villa’s die op oudejaarsavond mogelijk worden verhuurd. Zij zien er ook op toe dat de herbergiers de preventieve maatregelen naleven zoals sluiting om middernacht en beperking van het aantal gasten tot 50%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team