Zoeken

Marokko: zware straffen voor ontvoering baby

17 februari 2018 - 20:40 - Gemeenschap

©

De strafkamer bij het hof van beroep in Marrakech heeft strenge straffen uitgesproken tegen de ontvoerders van een baby in een ziekenhuis.

Volgens Assabah werd de hoofdverdachte, een arts die de ontvoering organiseerde, tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Drie andere verdachten werden tot 5 en 6 jaar celstraf veroordeeld.

De verdachten werden vervolgd voor "ontvoering van een baby, mensenhandel, poging om de ware identiteit van een kind te verbergen en medeplichtigheid".

Het kindje was door een arts uit het ziekenhuis meegenomen. Hij vertelde toen aan de moeder dat hij dokter was in het ziekenhuis en dat het kind enkele tests moest ondergaan. Hij nam de baby mee en gaf het aan een tussenpersoon die het naar een koppel zonder kinderen bracht.

De baby werd kort na de ontvoering in het huis van het koppel teruggevonden. Beiden vertelden dat het hun baby was maar een snelle medische controle toonde aan dat de vrouw niet was bevalen. Onderzoek bevestigde later dat ze door de arts die het kind had meegenomen werd behandeld omdat ze geen kinderen kon krijgen. De arts stemde er in ruil voor een grote som geld mee in een baby te ontvoeren.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team