Zoeken

Marokko weigert Arabische top te organiseren

21 februari 2016 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft geweigerd om dit jaar de Arabische top te organiseren. Koning Mohammed VI liet dat persoonlijk aan de secretaris generaal van de Arabische Liga Nabil Al Arabi weten.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken kan de "Arabische top geen doel op zich zijn, noch een gewone vergadering". Marokko weigert de top te organiseren omdat "de objectieve voorwaarden om het succes van de top te garanderen en het in staat te stellen om beslissingen te nemen die de aspiraties van de Arabische volkeren beantwoorden niet vervuld worden".

Het koninkrijk oordeelt dat de "leiders van Arabische landen niet passief mogen blijven toekijken op de economische en sociale problemen van hun volkeren". De top zou dan enkel een gelegenheid zijn "om gewone resoluties te nemen en toespraken te houden die een foute indruk van eenheid en solidariteit tussen de landen van de Arabische wereld geven".

Nog steeds volgens het ministerie is de Palestijnse kwestie de hoofdreden van de weigering van Marokko om de top te organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team