Zoeken

Marokko weigert Afrika Cup in januari te organiseren

9 november 2014 - 13:34 - Sport

©

Mohamed Ouzzine, Marokkaanse minister van Sport, blijft onvermurwbaar. Hij wil een uitstel van de Afrika Cup 2015 door het Ebola-uitbraak in Afrika.

Vrijdag heeft de minister tijdens een vergadering van de parlementaire commissie voor de sociale sectoren van jeugd en sport het volgende verklaard: "Marokko zal zijn antwoord op 8 november officieel bekendmaken en is niet van plan om van positie te veranderen".

Hij voegde eraan toe dat Marokko "de gezondheid van zijn burgers niet in gevaar wil brengen" en gaf als voorbeeld het geval van een Afrikaanse vrouw die in een bus is gestapt en het Ebola-virus aan ruim vijftig passagiers heeft doorgegeven.

Eerder deze week had de Afrikaanse voetbalbond vijf dagen aan Marokko gegeven om te beslissen of het land wel of niet de Afrika Cup zoals gepland ging organiseren. Marokko heeft zaterdag het ultimatum met opzet gemist.

Het Marokkaanse ministerie van Sport volgt het advies op van het ministerie van Gezondheid. De overheid vreest een verspreiding van de epidemie omdat een aantal Ebola-landen aan het kampioenschap deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team