Zoeken

Blauwe goud van Chefchaouen doelwit van maffiapraktijken

15 augustus 2023 - 18:25 - Marokko

©

Terwijl de bevolking van Chefchaouen te kampen heeft met een nijpend watertekort, bouwen lokale notabelen, gekozen functionarissen en smokkelaars illegaal dammen in de waterwegen van de provincie om cannabisplantages te irrigeren.

Deze chaotisch gebouwde dammen in de waterwegen van de provincie Chefchaouen zijn bedoeld om water af te tappen voor de irrigatie van cannabisplantages. Dit werd meegedeeld aan het dagblad Assabah door een mensenrechtenactivist die anoniem wenst te blijven. Hij betreurde dat deze praktijken de lokale bevolking van drinkwater beroven en "droogte veroorzaken, wat een directe invloed heeft op de grondprijzen".

Lees ook: Marokko: maatregelen tegen waterschaarste

"Het gebeurt allemaal openlijk, terwijl de provinciale autoriteiten de andere kant opkijken," klaagt hij verder, eraan toevoegend dat de daders ook "putten graven om het grondwater af te tappen". De lokale bevolking heeft herhaaldelijk de bevoegde autoriteiten gewaarschuwd voor deze maffia-achtige praktijken en om ingrijpen gevraagd. Tot nu toe is er echter niets gedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team