Zoeken

Marokko in gevecht tegen namaakgoederen

29 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten voeren een harde strijd tegen de illegale kledinghandel. Sinds februari zijn er in verschillende steden in het koninkrijk grote hoeveelheden namaakgoederen in beslag genomen.

De illegale handel verstikt de legale sector. In de kledingbranche zijn al verschillende kledingwinkels failliet gegaan. De Marokkaanse autoriteiten zijn in februari een grootschalige operatie gestart om de sector te saneren. "Deze actie, die in verschillende steden wordt uitgevoerd, is gericht op handelaren en verkopers van namaakkleding of originele kleding die buiten de legale productie- en distributiekanalen om wordt verkocht", meldt L’Économiste.

Lees ook: Sportwinkels in Marokko bedreigd door informele sector

Volgens Mohamed El Fane, voorzitter van de Franchisefederatie, die door de krant wordt geciteerd, wemelt het van namaakwinkels in Casablanca, met name in de wijken Bourgogne, Maârif, het centrum, Derb Omar, Mustafa El Maani, Bab Marrakech, Korea, Aïn Chock, Derb Ghallef en Sidi Maârouf. "In feite is er al geruime tijd een soort specialisatie per wijk, per zone, per type product... gaande", aldus het blad.

In Casablanca zijn verschillende wijken gespecialiseerd in namaak: Korea in espadrilles en sportartikelen, Derb Ghallef in schoenen, pakken en telefoons. Bourgogne concentreert zich op namaakjeans, polo’s en jassen, Sidi Maârouf op imitatiejeans, polo’s, jacks, etc.

Lees ook: Marokkaan moet 65.000 euro betalen door valse Rolex

"Minder dan een maand geleden hebben de autoriteiten en de douane een namaaknetwerk in Casablanca ontmanteld. Volgens een lid van de Kamer van Koophandel van de stad werden de vervalsers door de douane opgespoord via een TikTok-account", zo valt te lezen. In deze fabriek, die gespecialiseerd was in sportkleding die identiek was aan de originele kleding en 50 tot 70% goedkoper werd verkocht, werden grote hoeveelheden namaakkleding in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team