Zoeken

Marokko voorzitter VN-Ontwapeningsconferentie

14 maart 2015 - 21:40 - Marokko

©

Marokko wordt volgende week dinsdag de nieuwe voorzitter van de VN-conferentie over ontwapening. De conferentie is onder meer verantwoordelijk voor de onderhandelingen over de verspreiding van kernwapens en de wapenwedloop.

Mohamed Aujjar, Ambassadeur van Marokko bij de VN, verklaarde dat de ambassadeurs van Frankrijk, China, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten de Marokkaanse voorstellen en aanpak constructief vinden.

De VN-Ontwapeningsconferentie heeft vooral aandacht voor de onderhandelingen over internationale overeenkomsten over nucleaire ontwapening en de wapenwedloop in de ruimte. Door de politieke verschillen en eigen prioriteiten is het voor de lidstaten erg lastig om beslissingen te nemen.

Marokko is echter vastbesloten om de onderhandelingen voort te zetten en de Ontwapeningsconferentie uit de impasse te helpen. Marokko krijgt daarbij de steun van enkele wereldmachten.

De VN-Ontwapeningsconferentie werd in 1979 opgericht. Marokko werd datzelfde jaar lid en heeft de conferentie reeds van augustus tot december 1995 en van juni tot augustus 2004 voorgezeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team