Zoeken

Marokko: dit kost de sluiting van het luchtruim

30 april 2020 - 20:00 - Economie

©

De International Air Transport Association (IATA) schat de schorsing van alle vluchten in Marokko een verlies van 48,9 miljard dirham betekent voor de Marokkaanse economie.

In een rapport over de regio Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA) stelt de IATA dat Marokko door de coronacrisis 11 miljoen passagiers heeft verloren, wat een financieel tekort van 17 miljard dollar vertegenwoordigt.

Hespress bericht dat de organisatie ook meldt dat de actuele gezondheidscrisis in Marokko 499.000 banen in de luchtvaartsector in gevaar heeft gebracht.

Voor de hele MENA-regio wordt een verlies van 24 miljard dollar verwacht en verdwijnen mogelijk 1,2 miljoen banen. Het aantal passagiers zal in de regio naar verwachting met 51 procent dalen in 2020.

Saoedi-Arabië is het meest getroffen met naar schatting 35 miljoen minder passagiers. Daarna volgen de Verenigde Arabische Emiraten met 31 miljoen en Egypte met 13 miljoen minder passagiers. In Algerije zal het passagiersverkeer met 5,8 miljoen dalen en in Tunesië met 4,3 miljoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team