Zoeken

Ryanair overweegt vluchten naar Marokko te schrappen

3 mei 2020 - 14:40 - Economie

©

Door de coronavirus pandemie overweegt Ryanair om vluchten naar meerdere landen definitief te schrappen, ook naar Marokko.

In een bericht aan investeerders heeft Michael O’Leary, CEO van de Ierse luchtvaartmaatschappij, laten weten dat hij van plan was om de activiteiten van Ryanair pas in juni of juli te hervatten.

De groep zal volgens planning van juli tot september, gewoonlijk de drukste periode voor de luchtvaartsector, op slechts 50 procent van zijn capaciteit draaien. De luchtvaartmaatschappij bereidt zich voor op een verlies van 100 miljoen euro in die periode.

Ryanair wil daarnaast ook met vliegtuigbouwer Boeing de reeds geplaatste bestellingen opnieuw onderhandelen. De luchtvaartmaatschappij wil het aantal geplande leveringen in de twee komende jaren zoveel mogelijk uitstellen.

Volgens O’Leary zal het passagiersverkeer in de beste omstandigheden, pas over twee jaar terug normaal worden. Daardoor zullen meerdere bases van Ryanair in de wereld moeten worden gesloten, waaronder die in Marokko. Ook zullen 3000 banen verloren gaan, voornamelijk onder de piloten en het vliegpersoneel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team