Zoeken

Marokko versterkt veiligheid grenzen voor komst wereld-Marokkanen

8 juni 2016 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen bij de grenzen aangescherpt met het oog op de komst van miljoenen wereld-Marokkanen tijdens de zomerperiode.

Volgens bronnen van persagentschap EFE werd de veiligheid opgeschroefd bij de grensovergangen van Melilla en Sebta. Marokko verwacht reeds veel vakantiegangers voor de Ramadan.

Marokkaanse bronnen melden dat de autoriteiten vrezen dat tijdens deze drukke periode aanslagen worden gepleegd. Bij de grensovergang van Bni Nsar tussen Melilla en Nador kregen de veiligheidsdiensten onder meer instructies om mensen uit Sub-Sahara Afrika streng te controleren.

Al Ahdath Al Maghribia meldt van zijn kant dat aan alle hoteluitbaters in het land werd gevraagd om de aanwezigheid van « verdachte personen » te melden.

Al Massae meent te weten dat Marokko extra op zijn hoede is voor Al Qaeda in de Islamitische Maghreb. De terreurorganisatie zou in de afgelopen maanden herhaaldelijk bedreigingen hebben geuit tegen de landen van de Sahel en rond de Sahara.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team