Zoeken

Marokko keert terug naar traditionele methoden op bouwplaatsen

9 november 2022 - 07:00 - Economie

©

Er is een nieuwe trend om aloude technieken op bouwplaatsen nieuw leven in te blazen en toe te passe in Marokko. Dit is het geval met de bouwplaats voor de renovatie van de Kasbah in Agadir, die is uitgevoerd volgens traditionele en milieuvriendelijke methoden.

De restauratie van deze toeristische trekpleister werd toevertrouwd aan architect Salima Naji, die een traditionele architectuur voorstelde waarbij uitsluitend natuurlijke en plaatselijke materialen werden gebruikt, meldt France Info. In 1960 werd de Kasbah verwoest door een aardbeving.

Lees ook: VS renoveert Torres Al Kalaa in Al Hoceima

"Met de stijging van de staal- en betonprijzen zijn al deze aspecten natuurlijk cruciaal," zegt Salima Naji. Voor de ingenieur is een ander soort architectuur mogelijk en het verhoogt haar projecten. Door plaatselijk hout te gebruiken kan ook het palmbos beter worden beschermd, voegde zij eraan toe.

Lees ook: Kasbah van Agadir onthult geheimen

Steenhouwer Samih Tayibbi is trots op de restauratietechnieken. "Ik hou van erfgoed en werken aan monumenten. Om dit te bereiken moet je werken zoals onze voorouders, met toewijding en respect," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team