Zoeken

Marokko vreest oncontroleerbare stijging coronagevallen na Eid ul-Adha

27 juli 2020 - 19:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft zijn bezorgdheid geuit over een waarschijnlijke stijging van het aantal coronabesmettingen als gevolg van Eid ul-Adha.

Het feest leidt elk jaar tot veel verplaatsingen onder de bevolking. Mensen bezoeken tijdens de feestdagen hun familie, vrienden en buren.

Volgens Mouad Mrabet, coördinator van het Nationaal Centrum voor Noodoperaties van het ministerie van Volksgezondheid, werd na Eid ul-Fitr al een gelijkaardig fenomeen vastgesteld.

Om een sanitaire ramp te voorkomen werd besloten om professionele chauffeurs en beenhouwers op het coronavirus te laten testen. Aan burgers wordt tevens gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven en verplaatsingen te vermijden, enkel een beroep te doen op erkende slagers en respect te hebben voor de sociale afstand en het gebruik van mondmaskers en handgel.

Marokko is tweede in Afrika en eerste in Noord-Afrika wat betreft het aantal coronatesten. Het koninkrijk besloot in de nacht van zondag op maandag ook acht steden opnieuw in lockdown te plaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team