Zoeken

Marokko repatrieert opnieuw migranten uit Libië

26 oktober 2019 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Zeven Marokkaanse migranten die zich illegaal in Libië bevonden zijn terug in Marokko. Dat maakte de Libische dienst voor de strijd tegen de illegale immigratie donderdag bekend.

Een dertigtal Marokkaanse migranten die in Libië worden vastgehouden, hebben aan de Marokkaanse autoriteiten gevraagd om zo snel mogelijk naar Marokko te worden gerepatrieerd vanwege de moeilijke en gevaarlijke leefomstandigheden in het land.

De zeven migranten die woensdag in Misrata op een vlucht naar Tunis mochten stappen, behoren tot deze groep. Allen kwamen eind deze week op de Mohammed V luchthaven in Casablanca aan, waar hun families hen opwachtten.

De rest van de migranten zullen vanaf vandaag in kleine groepjes ook naar Marokko worden gerepatrieerd. Allen werden in de Middellandse zee opgepikt toen ze de dodelijke oversteek naar Griekenland probeerden te maken.

Volgens de dienst gebeurde de repatriëring in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten. De migranten kregen allen een voorlopig reisdocument van Marokko.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team