Zoeken

Marokko wil religieus onderwijs hervormen

10 februari 2016 - 13:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft tijdens een ministerraad op zaterdag aan de regering gevraagd om de schoolprogramma’s en -boeken over religieus onderwijs te herzien.

De ministeries van Onderwijs en Islamitische zaken zullen gezamenlijk de schoolprogramma’s voor zowel het publiek als het privé onderwijs herzien om op de "waarden te wijzen van een tolerante islam volgens de soennitische Maliki rite, die pleiten voor evenwichtigheid, gematigdheid, tolerantie en co-existentie tussen de verschillende menselijke culturen en beschavingen", aldus de Koning.

De nieuwe programma’s en boeken zullen tevens rekening houden met de "authentieke waarden van het Marokkaans volk en zijn eeuwenoude tradities".

Eind januari was in Marrakech een congres gehouden over de bescherming van de religieuze minderheden in de islamitische wereld. Het congres leidde tot de publicatie van het ’Verdrag van Marrakech’, waarin onder meer wordt opgeroepen tot een "moedige analyse van de onderwijsprogramma’s" om de "inhouden die tot extremisme, oorlog en chaos leiden" te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team