Zoeken

Marokko haalt « discriminerende en intolerante » inhoud uit schoolboeken

21 april 2016 - 10:25 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft uit ruim de helft van de schoolboeken die in het land worden gebruikt « discriminerende en intolerante » inhoud weggehaald.

In totaal werden 390 schoolboeken van verschillende vakken volledig herzien volgens minister Rachid Belmokhtar van Onderwijs.

De bewindsman vertelde aan persagentschap EFE dat de weggehaalde inhoud vooral betrekking had tot seksuele discriminatie, mensen met een handicap en plattelandsbewoners.

Als voorbeeld spreekt Belmokhtar over een meisje die in de keuken werkt met haar moeder terwijl haar broer en haar vader televisie kijken. Een ander voorbeeld is dat meisjes steeds traditioneel gekleed zijn terwijl jongens modernere outfits dragen.

De maatregel is volgens Belmokhtar onderdeel van de Grondwet die in 2011 werd gestemd en houdt rekening met de waarden van de Islam. De aanpassing van de schoolboeken werd in februari door Koning Mohammed VI bevolen.

Schoolboeken over de Islam werden nog niet aangepast. Volgens Belmokhtar hebben deze boeken « een grondige verandering » nodig, wat in samenwerking met het ministerie van Islamzaken zal worden uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team