Zoeken

Marokko niet blij met nieuw rapport Reporters Without Borders

27 april 2018 - 16:00 - Marokko

©

Het laatste rapport van de organisatie Reporters Without Borders over de persvrijheid wordt door Marokko omschreven als oneerlijk.

Mustapha El Khalfi, regeringswoordvoerder en onderminister van betrekkingen met het parlement en het maatschappelijk middenveld, reageerde fel op het rapport van de NGO.

El Khalfi antwoordde op een vraag van de media tijdens een persconferentie na een regeringsraad, dat Reporters Without Borders voor het rapport geen rekening had gehouden met de geleverde inspanningen van Marokko.

De bewindsmand reageerde ook verbaasd op het feit dat een aantal andere landen die te kampen hebben gehad met vreselijke gebeurtenissen, beter geplaatst zijn dan Marokko. De minister, die kritiek uitte op de methodologie van de organisatie, is van mening dat het rapport vooringenomen en onnauwkeurig is.

In de ranglijst die deze week werd gepubliceerd plaatst Reporters Without Borders Marokko op de 135e plaats. Het koninkrijk bevindt zich in de rode zone waar journalisten een "moeilijke situatie" ervaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team