Zoeken

Marokko: prijs eieren maand voor Ramadan verdubbeld

13 maart 2021 - 18:00 - Economie

©

De prijzen van veelgebruikte producten in Marokko zijn slechts een maand voor het begin van de Ramadan gestegen. Na tafelolie is ook de prijs van eieren, veelgebruikt tijdens het vasten, verdubbeld.

Al Akhbar bericht dat de prijs van een ei nu 70 centiem is bij de groothandel en 1,4 dirham in de kleine handels. Volgens Chaouki El Jirari, voorzitter van de Interprofessionele federatie van de pluimveesector (FISA), is de prijsverhoging niet toe te schrijven aan producenten. De prijs op boerderijen blijft volgens hem dalen. Tussenpersonen en hun winstmarges zouden het probleem zijn.

Op boerderijen kosten eieren, naargelang hun grootte en hun soort (roumi of beldi) tussen 60 en 85 centiem. Volgens het medium is de stijging van de prijzen onbegrijpelijk daar de productie van eieren in Marokko meer dan voldoende is en zelfs blijft stijgen met een gemiddelde jaarlijkse productie van 6,6 miljard eieren.

Volgens El Jirari is dit ook de reden dat de schommelingen op de internationale markt vanwege de gezondheidscrisis en de vogelgriep, geen invloed hebben gehad op de Marokkaans markt, aangezien Marokko zelfvoorzienend is in de productie van eieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team