Zoeken

Marokko wil verslagen president Gambia verwelkomen

18 januari 2017 - 19:20 - Marokko

©

Marokko heeft een oplossing aangeboden voor de politieke situatie in Gambia. Het Koninkrijk is bereid om de verslagen president Yahya Jammeh te verwelkomen als hij de uitslag van de verkiezingen en zijn nederlaag accepteert.

De twee landen onderhouden al jaren goede betrekkingen. Jammeh steunde Marokko onder meer toen het koninkrijk vroeg om het lidmaatschap van de Arabische Democratische Republiek Sahara aan de Afrikaanse Unie te annuleren. Koning Mohamed VI bracht in 2006 tevens een staatsbezoek aan Gambia. Rabat denkt daarom dat de verslagen president een ballingschap in Marokko zou kunnen accepteren.

Koning Mohammed VI heeft de onderminister van Buitenlandse zaken, Nacer Bourita, naar Gambia gestuurd om Jammeh te overtuigen. De bewindsman wordt volgens de media vergezeld door de baas van de Marokkaanse inlichtingendienst.

Yahya Jammeh was sinds een staatsgreep in 1994 aan de macht in Gambia. Hij verloor in december de presidentsverkiezingen tegen Adama Barrow (51), maar weigert zijn nederlaag toe te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team