Zoeken

Marokko: politicus probeert moord te verdoezelen als zelfmoord

30 november 2020 - 15:20 - Marokko

©

Op een boerderij in de buurt van Benslimane werd ruim een maand geleden een jonge man aangetroffen die ogenschijnlijk zelfmoord had gepleegd door zichzelf te verhangen. In de loop van het onderzoek naar de toedracht van zijn dood, bleek het echter te gaan om een moord met voorbedachten rade.

De belangrijkste verdachte die de koninklijke gendarmerie van Benslimane in het vizier heeft, is de vicepresident van de gemeenteraad van Sidi Bettache. De boerderij waar het slachtoffer werd gevonden, is eigendom van deze politicus. De onderzoekers ontdekten dat er geen sprake was van een zelfmoord nadat zij verschillende tegenstrijdige getuigenissen hadden opgetekend, meldt het dagblad Al Akhbar.

Uit het bewijs dat tot nu toe is verzameld zou blijken dat het gemeenteraadslid, zijn zoon en de boer die de boerderij beheert, de jongeman volgens een vooropgezet plan om het leven hebben gebracht. De drie verdachten zijn gearresteerd en worden vervolgd voor moord met voorbedachten rade en poging om het lichaam van het slachtoffer te verwijderen. Ook worden er nog twee andere verdachten vervolgd die het proces in vrijheid mogen afwachten. Het gaat om twee medewerkers van de boerderij waar het misdrijf heeft plaatsgevonden.

Tijdens het verhoor van de drie verdachten voor het gerechtshof van Rabat, hielden verschillende mensen, waaronder familieleden en vrienden van het slachtoffer, een sit-in actie voor het gerechtsgebouw. Ze krijgen steun van verschillende verenigingen uit het maatschappelijk middenveld om hun eis voor gerechtigheid voor het slachtoffer kracht bij te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team